Že v začetku maja je naš Capi zaključil slovensko prvašto v lepoti.

Teden dni kasneje, 19.5.2013 pa sem sodila na svetovni razstavi v Budimpešti. Ker še ne veljam za zelo uveljavljeno sodnico sem dobila priložnost, da sodim eno samo pasmo in sicer staro-angleškega ovčarja, bobtaila.
Z nekaj več kot 40 prijavljenimi psi iz vse Evrope pa tudi ZDA je bil organizator zadovoljen. No - tudi jaz.
Osebno sicer nisem pristaš sojenja brez tega, da podaš pisno oceno, kajti to daje možnost, da obrazložiš razloge za odločitve. A je šlo tudi brez tega. Svetovni prvaki in svetovni mladinski prvaki in prvakinje so bili z ocenjevanjem zadovoljni, jaz pa tudi, saj sem imela srečo in v ocenjevalnem krogu videla kar nekaj odličnih psov.
Še bolj pa sem bila zadovoljna, ko je bil pes, ki sem ga nagradila z oceno BOB, postal najlepši ovčarski pes na razstavi in kasneje tudi najlepši pes celotne razstave. In ob tem uspehu je zapisano moje ime.


Še en uspeh velja omeniti v mesecu maju. Naš Taffy Seta del Oro in njegova lastnia Sandra, sta se udeležila svoje druge razstave psov, konec meseca na Hrušici. Pri sodniku Vlastislavu Vojetku iz Slovaške sta osvojila oceno Odlično 1, CAC in najlepši samec v pasmi border collie. SupeR, ponosni smo na vaju!