Že od malih let imava rada pse in z njimi je povezano najino življenje. Preko mešancev sva zajadrala v svet pasemskih psov. Skozi leta so se najine pasme spreminjale. Ne glede na njihov izgled, barvo in dolžino dlake pa je eno ostalo zagotovo - vsi najini psi so najini najboljši prijatelji. Ljubezen do psov in želja po odkrivanju vedno novega so naju gnali dalje, in tako sva oba postala mednardona kinološka sodnika. Ves prosti čas je tako podrejen aktivnostim, povezanim z najinimi psi, pa tudi z uradno kinologijo. Rada potujeva in se srečujeva s prijatelji, ki jih imava po vsem svetu.

Sašo
Mednarodni sodnik za agility, in ocenjevanje zunanjosti vseh psov pasemske skupine 1, podpredsednik Komisije za agility pri FCI (do leta 2011), do septembra 2009 predsednik Komisije za agility pri KZS, podpredsednik KD Domžale, urednik revije Kinolog od leta 1992-2000.

Barbka
Mednarodna sodnica za ocenjevanje zunanjosti psov FCI 1, 4, 5 in 10, sodnica za Junior handling, članica vzrejne komisije za britanske ovčarske pasme in ovčarske pasme, v preteklosti predsednica oziroma podpredsednica KD Fido, predsednica komisije za JH ter vzrejne komisije za belgijske ovčarje.