Ker se brejost Tiwlip ni iztekla tako, kot smo si želeli, si skorajda nismo upali najavljati in se veseliti novega življenja, ki ga pričakujemo najkasneje 21. aprila letos.

A Šila je vsak dan bolj okrogla, in ultrazvok je pokazal vsaj šest mladičkov, in vedoč, da strela nikoli ne uradi dvakrat na isto mesto, zato smo se začeli pripravljati in se že na glas veseliti mladičkov.
Črka imena še ni določena. Imamo kar malo težav pri izbiri. F je že bil, M je že bil, E je že bil, V je že bil. Mogoče pa se bomo morali odločiti za spremembo tradicije - kdo ve.

No, če ne prej se bomo za imena odločili takrat, ko bodo mali krtki pokukali na svet. Za nas bo to posebno doživetje, saj bo, v kolikor Oli štejemo kot prvo, to že četrta generacija "Seta del Oro" psov. V vzreji se lahko zgodijo razna presenečenja. Na naravo ne moreš vplivati in so stvari, ki jih ne moreš predvideti. A ko čakaš četrto generacijo kužkov potem lahko predvidiš, kaj lahko pričakuješ.

In kaj lahko pričakujemo?
Tako bodoči oče mladičev May kot mama mladičev Šila imata zelo dober značaj. Oba sta vodljiva, lahko učljiva tudi manj učenja veščim, imata željo po delu. Sta tipična predstavnika pasme. Oba imata opravljene ustrezne zdravstvene preglede in Mayevi mladiči kažejo tipičen videz in karakter.


In veselimo se že, da bomo kmalu spoznali - nova mala bitjeca in nove ljudi, ki so se odločili, da bodo del svojega življenja preživeli z eno najinteligentnejših pasem na svetu.