Ne glede na to, da je stara mama v tednu, ko je bila razstava psov v Kopru, praznovala 90 rojstni dan, smo vseeno uspeli in vsaj za en dan razstavljali naše kuže. Prvoten namen je bil, da rasztavimo Capija, Tiwlip in Daisy, a zaradi njene poškodbe je bila le spremljevalka. Zaradi svoje barve in res prisrčnega značaja je bila deležna veliko crkljanja in občudovanja. Ki ga je seveda z veseljem sprejemala.
Na razstavo se je prijavilo kar 18 border collijev, od tega samo 4 slovenski. Capi se je prvič, odkar je opravil delovni pašni izpit, razstavil v razredu delovnih. Glede na to, da je bil v konkurenci edini, je bil CAC kar pričakovan. V izboru za CACIB pa ga je premagal njego bratranec iz Anglije, Littlethorn Lamborghini. Iskrene čestitke njegovi lastniki Alessandri in vzreditelju Bobu a z R.CACIBom sem bila zelo zadovoljna.
Tiwlip se nam je kar dobro slekla po poletju. Prav zares sem premišljevala, ali bi jo sploh vzela s seboj na razstavo. A ker je bila prijavljena že toliko naprej in, ker je bilo poletje tudi za druge psice, sem tvegala. In se je obrestovalo. V konkurenci treh psic je Tiwlip osvojila odlično 1 in CAC, kasneje pa še v izboru za CACIB, R.CACIB. Kaj naj rečem - lep dan!
Posebej lep pa je bil tudi zaradi tega, ker je s tem Tiwlip zaprla pomembno poglavje v svojem življenju. Postala je slovenski prvak v lepoti.