Indijansko poletje je tako na poligon privabilo kar 46 agilitašev in njihovih kužev in iz malega treninga je nastala prava "for fun" tekma.

Igrala sem se sodnico in pripravila "hude" parkurje. Mogoče me pa še prime, da naredim izpit za agility sodnika, saj pogoje imam :-).

Uživali smo vsi - tako jaz kot Oli in Capi. Capi je spet, po capijevsko, odtekel parkur. Hitro a ne natančno, s slalomom pa je še vedno čisto skregan. Nič - bo treba trenirati. Najbolj srečen pes na parkurju pa je zagotovo bila Oli. Že na štartu se je ni dalo umiriti, potem pa je oba parkurja odtekla tako, kot se za damo pri več kot devetih letih spodobi. Ko je končala, pa so se ji oči svetile od navdušenja, kot že dolgo ne. Mogoče zaradi prednosti "domačega sodnika" ji je tudi uspelo, da je zmagala v kategoriji medium in po dolgem času osvojila medaljo.

Ker je šlo samo za trening in ker mi je Maki dovolil, sem odtekla tudi s Xanny. Bilo je super! Xanny je hitra, odzivna, dokaj natančna in - glasna :-).


Bil je res lep dan. Soček, kuhanček, domače dobrote, ki so jih prinesli s seboj "ta železni" in članice našega društva. Eden od agilitašev je dejal, da se tako dobro ni imel že deset let.


Ker je naša Daisy za agility vragolije še premajhna, sem ji dovolila, da je po treningu dirkala po poligonu z drugimi psi. Čeprav kot vzreditelj vedno opozarjam, da igra z odraslimi psi ni priporočljiva, me je lahkotnost dneva zavedla. Mala sivka je uživala. Nekajkrat se je zakotalila, ko so jo drugi "pohodili", nekajkrat jo je ob zaletavanju odbilo. A bilo je tako - zabavno. Ko smo prišli domov in je popustil adrenalin, pa... Pa ni več mogla stopiti na nogico. Na dan, ko je dopolnila 5 mesecev, je bila postavljena diagnoza . Eden najlepših dni letošnjega leta je postal najslabši. Mala sivka počasi okreva. Večino časa sedaj prebije v pasji sobici, na mehkih blazinicah. Kot princeska na zrnu graha. A če je to cena, da se ji bo poškodba - brez operacije - sanirala, jo bomo plačali. Saj bo še dovolj možnosti, da se bo igrala in norela. Ko bo nogica spet prava.