Seveda je to, da se nam lasten pes (tukaj sicer govorim o psu mojega očeta) najlepši, a - brez lažne skromnosti - Dixi je lep. To je bil eden glavnih razlogov, da sem njegovi vzreditelji Noemi Kuzmenko, psarna Veresi Akacos, obljubila, da ga bom "pokazala" na par razstavah. 

In tako smo se lani nekajkrat "pokazali", letos pa sem si rezervirala dva konca tedna, da ga "pokažem do konca".
Prvi konec tedna sem sama - z Dixijem, Capijem in Tiwlip odpotovala v Varaždin, na mednarodno razstavo psov. Na vročo nedeljo, 27.5.2012, smo se tako pokazali - in - bili več kot uspešni. Dixi je osvojil naslov CAC, CACIB in BOB. Nič slabše se ni odrezal Capi, saj je osvojil CAC in CACIB (proti psu, zmagovalcu delovnega in zmagovalcu šampionskega razreda). Tiwlip je bila največja "osmoljenka" - popolnoma brez dlake ni mogla niti konkurirati ostalim lepoticam, in je bila "samo" odlična 2, R.CAC. Čeprav je tudi to odlično!

16.junija sem na CACIB Bled odpeljala samo Dixija. Da se boste lažje spomnili, kdaj je bilo to - to je bilo, ko se je začela vročina :-). In Dixi ni bil edini pumi na razstavi! Razstave se je udeležila tudi njegova mlada sestrična. Našemu fantu se pač pozna, da je že "odrasel" in tako je osvojil CAC, CACIB in BOB. In s tem postal Prvak Slovenije v lepoti.

Dan kasneje, 17. junija, pa smo se z njim odpravili še na razstavo v Celovec. Kar veliko tremo sem imela, saj je moral osvojiti zadnji naslov - CACIB, za osvojitev naslova Mednarodni prvak v lepoti. In ga je. Pa tudi naslov Prvak karavank. In - kot jagoda na vrhu sladoleda s smetano (res je, vroče je :-) ), je bil uvršen na 2. mesto v FCI skupni I. Kakšen dan, kakšen uspeh!
Če ga ne bi že pripravila na poletje, bi me še prijelo, da ga še kje pokažemo. A tako - bo letos samo še užival v življenju, zaradi katerega ga moj oče ime - spremljevalec in družinski kuža.