Sašo je združil prijetno s koristnim in nadaljeval s stažiranjem ovčarskih pasem. Jaz pa sem - prvič po 16 letih - razstavila v enem dnevu kar 4 pse. Seveda je to velik logistični (in finančni) zalogaj in v petek pred razstavo sem potrebovala več kot 6 ur da sem vse pse oprala, sfrizirala in ustrezno pripravila avto za transport.
Na samem razstavišču so nas čakale veliki razstavni krogi in dovolj prostora za ljudi in pse. A kaj, ko se ni dalo vstopiti... Organizator je nerazumno otežil vstopanje v dvorane in tudi dejstvo, da so bili psi prijavljeni ter prijavnina plačana vnaprej ni spremnilo dejstva, da sem na papirje čakala več kot 1 uro...


Foto: Vanja Borko

A lepše je govoriti o lepih stvareh.
Dixi (Veresi Akacos Deli Dixi) je bil prestavljen k slovenski sodnici Mariji Kavčič. Ker je kuža res "cool" ocena zanj ni bila vprašanje - odlično 1, CAC, CACIB in BOB. Tako malemu sivemu psu manjka samo še en naslov CAC in bo postal slovenski prvak v lepoti. Verjetno se bo to zgodilo že v mesecu ljubezni...

Capi (Borderwell Charming Capi) je izgledal - dobro. Obnašal se je - dobro in pri sodnici Nataliji Nekrosiene iz Litve osvojil v razredu zrelih oceno odlično 1 in CAC. V nadaljevanju je pri izboru za - kandidaturi za mednarodnega prvaka sicer osvojil R.CACIB a ker je Borderline Country Leonardo že mednarodni prvak se Capiju le to šteje za kandidaturo.

Tiwlip (Tiwlip Seta del Oro) se je, tako kot Capi, razstavila v razredu zrelih. Tudi ona je osvojila odlično oceno, pa še CAC in R.CACIB. Tudi njej za naslov Slovenskega prvaka v lepoti manjka samo še en CAC ki ga mora osvojiti od septembra 2012 dalje.

Prav na koncu pa je Oli (Kolibri at Mel'n'Roses) spet, bolj za hec kot zares, nastopila v razredu veteranov in spet osvojila odlično 1 ter Veteran BOB. Ni slabo za mamo 4 legel (in glavno krivko da, v kolikor vas zanimajo border colliji, berete ta zapis).