A letos je bilo drugače. Sašo se je odločil, da bo pridobil licenco za sojenje vseh ovčarskih pasem. In ker smo se že tako odpravili v Vrtojbo sem na razstavo prijavila vse tri borderje - Oli, Capija in Tiwlip, iz naše psarne pa sta bila prijavljena še Kit in Magena. Posebej me je vleklo v Vrtojbo, kajti prvi dan je sodil sodnik iz Anglijer Robin Searle.
Konkurenca je bila največja v Sloveniji v letošnjem letu, saj je bilo prijavljenih kar 19 border collijev! In bila je tudi huda, kajti prav naša Tiwlip je imela v konkurenci psico iz Anglije, ki je lani osvojila naslov Evropske mladinske prvakinje.


No, ampak obrnilo se je čisto drugače.
Sodnik je bil strog in je vse samce razen enega ocenil z oceno "prav dobro". Tudi Capija in Kit-a.
Med psicami pa je v razredu delovnih Magena osvojila odlično 1 in CAC. S Tiwlip sem nastopila v razredu zrelih, skupaj s psico iz Anglije - in - osvojila odlično 1, CAC ter proti psicama iz razreda vmesnih in delovnih še CACIB. Ne morem povedati, kako sem bila tega vesela! Tako pomemben naslov in to pri sodniku iz Anglije.


Naša Oli se ni veliko razstavljala do sedaj a vedno je imela dobre ocene. Tako je bilo tudi tokrat. V razredu veteranov je osvojila odlično 1. Ker smo že ravno bili v Vrtojbi sva počakali še do zaključnega dela in med več kot 10 veterani osvojili 3. mesto med vsemi veterani na razstavi. Oli si je prislužila velik pokal, nama pa je to mesto prineslo tudi peneče vino. Ki ga bomo z veseljem spili na Olikino zdravje.

Pa ne samo na njeno zdravje temveč tudi na zdravje njene hčere Kalyste. Kalysta je bila prav tako na svoji prvi razstavi v Beogradu. V svojem razredu je osvojila naslov odlično 1 in Prvak razreda mladih. Potem pa se je, stara komaj leto dni, za najlepšega border collija na razstavi pomerila s skoraj 3 leta staro črno belo psičko. In - kljub mladosti, kljub pokončnima uhljema in kljub rjavo-beli barvi - osvojila naslov "prvak pasme". Way to go, Kalysta!

Foto: Sonja Ralenac privat