Razlog je bil državna razstava vseh psov na kateri smo imeli dva cilja. Da se imamo lepo in da Capi mogoče osvoji zadnjo kandidaturo, ki jo potrebuje za pridobitev naslova mladinski prvak Slovenije v lepoti.
Ker smo že bili tam smo s seboj vzeli še Tiwlip in Dixija. Kar tako, za hec. Dixi je ponavadi sam v konkurenci, občasno pa kakšen sodnik prepozna njegovo izjemno lepoto. Za Tiwlip pa je bila to prva razstava v letošnjem letu. Poleg njiju je bil na svoji prvi razstavi tudi Kit (Kermit Seta del Oro).

Razstave ima veliko prednost v tem, da je dovolj prostora. Med razstavo se lahko sprehodiš s psi, v bližnjem gozdu lahko celo norijo in tako čas mine hitreje in manj stresno.

Zadani cilj smo dosegli - in celo presegli. Kit je osvovjil oceno odlično 1 in Prvak razreda mladih. Capi je osvojil odlično 1 in CAC, Tiwlip je bila odlično 1, CAC in najlepša psica, Dixi pa odlično 1, CAC in prvak pasme. A pravo presenečenje je sledilo na koncu. Zaradi treninga obnašanja v ringu sem med pare prijavila Tiwlip in Capija. In naši lepi pandici sta na koncu osvojili 3. mesto med vsem razstavljenimi pari.

Kaj naj rečem - bilo je lepo, v Trbovlje še pridemo!