Nič drugače ni bilo letos. Lani smo s Taffyem, Olikinim sinom iz drugega legla, pričeli zbirati kandidature za slovenskega prvaka. Tri so bile že osvojene lansko leto, za dokončanje pa je bilo potrebno dobiti še eno na CACIB razstavi in eno, ki bo zaključila leto in dan od prve osvojene.

Ker smo se že namenili preživeti ves dan na razstavi in ker je sodila sodnica Judit Papp, sicer vzrediteljica border collijev in specialistk za pasmo, smo poleg Taffya prijavili še Oli, Tiwlip in Šapko (Chantal Seta del Oro). Oli in Tiwlip sta bili spremljevalki, Šapki pa je bilo to prvo ocenjevanje.

Da je sodnica res specialistka za pasmo se je videlo tudi po številu prijavljenih psov - kar 30! Najmočnejša razreda sta bila prav Taffyev in Šapkin, obakrat po 5 konkurentov, in povrh vsega sta bila samo Taffy in Šapka slovenske vzreje.

Taffya je bilo prav užitek razstavljati, saj je v krogu neznansko užival. Njegov rep je ves čas kazal navdušenje. Šapka in Mirjam sta, po drugi strani, oddelali kot pravi profesionalki, čeprav sta bili na svoji prvi rasztavi. S Tiwlip sva se skozi ocenjevanje samo sprehodili, saj je naša lepotička po gonitvi (in temu primerno še brez dlake). Olika pa je v ringu uživali.

Seveda sva bila na koncu več kot zadovoljna z rezultati. Šapka je dobila odlično oceno in super opis. Tiwlip je osvojila CAC, Olika BOB Veteran. Najboljše pa jo je odnesel Taffy - odlično 1, CAC, CACIB in najlepši border collie na razstavi!
Naporen a lep dan smo imeli. Še en CAC in Taffy bo prvak :-).