Letošnjih agility tekmovanj se je udeležilo 12 borderčkov, ki nosijo ob imenu tudi prefix naše psarne. Na štartnih listah smo lahko našli mladiče iz legel V, T, M, F in K. Mladički X, Ch. in H pa so v letu 2012 bili še premladi za tekmovanje - a drugo leto se jih že lahko nadejamo.
Najboljši rezultat je zagotovo dosegla Veni Vidi Vici z vodnico Petro, saj sta v A3 osvojili 1. mesto v pokalnem tekmovanju in 3. mesto v državnem prvenstvu. Modra Miša je osvojila 8. mesto v A2 za pokal Slovenije, Mairin 18. mesto v A1 pokala Slovenije ter Fly 6. mesto v A1 državnega prvenstva ter Fjodor 17. v A2 državnega prvenstva. Iz Portugalske se je vrnil Ferris in na prvem štartu v Sloveniji osvojil zadnji pogoj za prestop v A2.
V rally obidiencu sta v letošnjem letu nastopali samo sestrici Mimi in Lučka.
Lastniki naših kužev se ves čas oglašajo s takimi in drugačnimi novicami. Nekateri pridno hodijo v male šole, se pripravlajo na bBH, na štart v agilityu, na sprehode in v hribe. Vseh teh novic smo zelo veseli.

Čisto zadnja drobtinica pa je še vroča - ker se v letu 2013 spreminjajo pogoji za pridobitev vzrejnega dovoljenja (po novem je obevzno slikanje kolkov in DNA test za CEA), je Taffy opravil obvezno testiranje v nobem laboratoriju Eurovetgene v Mariboru. Rezultati so super - Taffy je CEA in TNS DNA normal. Poleg kolkov A/A in komolcev 0/0 ter vzrejne ocene "A" ima sedaj vse pogoje, da se ga uporabi za vzrejo. Se že veselimo!

Vse ostale Seta del Oro borderje (pa tudi vse ostale, ki to berejo), pa že sedaj obveščam, da je pred prihodom na vzrejni pregled, ki bo konec marca 2013 potrebno obvezno slikati kolke, priporočamo še komolce in rame, opraviti DNA test za CEA (razen za mladiče F in M) in TNS, vsem F-jem (posebej merlom) pa priporočamo tudi BAER testiranje.