Čarovnija tega legla se je začela pred več kot desetimi leti. Takrat sva spoznala črnega lepotca z imenom Tally. In moj mož se je vanj zaljubil na prvi pogled. Samec, umirjen, uravnotežen, zlat od ljudi z veseljem do dela, vihrav, vesel se je zavedel, kako poseben je. S temi lastnostmi naju je začaral in leto kasneje sva ga vgradila v najino vzrejo. A čarovnija se je šele zares začela. Na svet je prišlo devet mladičkov. In čarovnija je dala kar šest rjavobelih mladičkov. 
Kit je eden izmed njih. Kit je podedoval prav vse lastnosti svojega očeta, dodal še tiste, ki mu jih je dodala mama Oli, in v ljubeči družini zrasel v lepega samca, ki obožuje svojo človeško družino, svojega pasjega cimra in tri mačke. Za nameček je še lep, odlično ocenjen, in pameten. S svojo Majo pa sta bila celo dober (amaterki) agility par.

Ko sem dve leti kasneje imela Capija v Italiji v trenažnem procesu za HWT, je bil tam tudi Pipper. Samec, ki me je, kljub temu, da je pravi novozelandec prepričal tako s svojimi delovnimi sposobnostmi kot s svojo lepoto.Takrat se mi je vtisnil v spomin in želela sem si, da bi nekoč imela njegovega potomca. Pet let kasneje se mi je želja izpolnila. No, v resnici mi je željo izpolnil Miklavž, ki je poskrbel, da se je na ta dan skotila Cary. Ko sem videla slikico sem vedela, da bo dama s črno rokavičko naša. Iz male princeske je zrasla v strastna nabiralka gob, učljivo, igrivo in nepogrešljivo prijateljico ob raziskovanju gozdov, morja in nošenju frizbija. Tako kot Kit je tudi ona ocenjena z odlično oceno, oba pa imata najboljše zdravstvene izvide.
In prav nič nenavadnega ni, da bo njeno prvo leglo skoteno v magičnem letu. 
Se že veselimo.